2010.05.06. 16:49
Madártej
Tegnap megtanultam, madártejet készíteni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy valakit levegyek a lábáról. Szívből ajánlom mindenkinek, mert nem csak nagyon finom, ez sem egy bonyolult valami!
Hozzávalók:1 liter tej, 6 tojás, 120 gramm porcukor, egy fél vaníliarúd 1 ek. vaníliás pudingpor
- Tipp nekem nem volt otthon és bourbon vaníliás cukorral csináltam, talán lehet h még így jobb is.
Elkészítés:
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd forrásban tartjuk. Eközben 1-2 ek. cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
Teáskanállal kis darabokat teszünk a forrásban lévő tejbe és 1-2 percig főzzük. A kész kis "gombócokat" lecsöpögtetjük, majd hűtőbe tesszük. (A vanília rudat kivesszük a tejből.)
Ha a habunk már ily módon elfogyott, akkor a tojássárgáját a maradék cukorral és a pudingporral habosra keverjük.
Ezután 1-2 ek. tejjel eldolgozzuk és hozzáöntjük a tejhez. Kis lángon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. Tálaláskor tegyük a "hab gombócokat" a madártejünk tetejére.
Jó étvágyat!
Szólj hozzá!
Címkék: receptjeim
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.