Esztuss12 2010.05.06. 16:49

Madártej

 Tegnap megtanultam, madártejet készíteni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy valakit levegyek a lábáról. Szívből ajánlom mindenkinek, mert nem csak nagyon finom, ez sem egy bonyolult valami!

Hozzávalók:1 liter tej, 6 tojás, 120 gramm porcukor, egy fél vaníliarúd 1 ek. vaníliás pudingpor

  • Tipp nekem nem volt otthon és bourbon vaníliás cukorral csináltam, talán lehet h még így jobb is.

Elkészítés:

A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd forrásban tartjuk. Eközben 1-2 ek. cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.

Teáskanállal kis darabokat teszünk a forrásban lévő tejbe és 1-2 percig főzzük. A kész kis "gombócokat" lecsöpögtetjük, majd hűtőbe tesszük. (A vanília rudat kivesszük a tejből.)

Ha a habunk már ily módon elfogyott, akkor a tojássárgáját a maradék cukorral és a pudingporral habosra keverjük.

Ezután 1-2 ek. tejjel eldolgozzuk és hozzáöntjük a tejhez. Kis lángon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. Tálaláskor tegyük a "hab gombócokat" a madártejünk tetejére.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://csonkaeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr52008566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása